Zpracovat květ černého bezu, meduňku, listy maliníku nebo nať kotvičníku mohou již dvě sezóny kvalitněji zpracovávat Markéta a Vít Kubesovi díky nové kontejnerové sušárně, která stojí poblíž sídla firmy, nedaleko polí, na kterých pěstují bylinky pro další zpracování. Projekt byl součástí výzvy č. 2 Programu rozvoje venkova a byl realizován v roce 2019. První sušené bylinky byly v sušárně zpracovány na podzim 2019.
Obsah
Zpracování bylinek obstarává nová sušárna
Manželé Kubesovi z Hlubočce si pořídili díky dotaci MAS Opavsko novou sušárnu bylin. Celkové způsobilé výdaje projektu činily přes 670 tisíc korun a dotace z Programu rozvoje venkova tvořila více než 335 tisíc korun.
Vytvořeno: 29. 4. 2021
Poslední aktualizace: 29. 4. 2021 12:47
Poslední aktualizace: 29. 4. 2021 12:47
Autor: Milan Freiberg